NKT nimesi huippumodernin kaapelinlaskualuksensa NKT Victoriaksi

NKT:n uusi kaapelinlaskualus sai tänään nimekseen NKT Victoria Karlskronan kaapelitehtaalla Ruotsissa järjestetyssä tilaisuudessa, jossa aluksen kastoi Blekingen maaherra. NKT Victoria avaa uuden aikakauden NKT:n kyvyssä tarjota offshore-suurjännitekaapelijärjestelmiä avaimet käteen -toimituksina.

Huipputekniikkaa ja kestävää kehitystä
Huhtikuun kymmenentenä päivänä 2017 vastaanotettu NKT Victoria on maailman kehittyneimpiä kaapelinlaskualuksia, ja sen suunnitteluratkaisut perustuvat laajaan kokemukseen offshore-asennuksista. NKT Victoria kykenee laskemaan offshore-suurjännitekaapeleita äärimmäisen tarkasti, hyödyntäen muun muassa DP3-paikannusta ja kauko-ohjattavaa, kameroilla ja kaikuluotaimella varustettua laitetta. Jos virtakaapelissa ei ole kuituoptisia kaapeleita, valvontatarkoituksiin tarkoitettuja kuituoptisia kaapeleita voidaan laskea samanaikaisesti.

Nämä ja monet muut kehittyneet ominaisuudet paranantavat kaapelin asennuksen ja huollon tehokkuutta ja tarkkuutta samalla kun ne tuovat miehistölle huippuluokan turvaa. Lisäksi NKT Victoria kykenee ottamaan virtaa rannalta aluksen omien energiavarastojen lisäksi. Tämä vähentää polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä merkittävästi muihin markkinoilla oleviin kaapelinlaskualuksiin verrattuna. NKT Victoria voi ottaa virtaa rannalta samalla kun alukseen ladataan kaapelia, mikä on ainutlaatuinen etu ja parantaa toiminnan ympäristöystävällisyyttä.


NKT Victorian myötä NKT:n avaimet käteen -ratkaisupaletti on valmis
Aluksen myötä NKT kykenee tarjoamaan suurjännitevaihtovirta-/tasavirtakaapelijärjestelmiä niiden koko laajuudelta: suunnittelun, valmistuksen, asennuksen ja muut kaapelinlaskuun liittyvät palvelut. Tämän avaimet käteen -tarjooman nimi on CIS (Cable system, Installation and Service), ja sen myötä asiakkaat tarvitsevat vain yhden kumppanin kaapelijärjestelmän elinkaaren aikana, mikä joustavoittaa projekteja ja vähentää toteutuksen riskejä ja kustannuksia.

NKT:n pääjohtaja ja toimitusjohtaja Michael Hedegaard Lyng toteaa:

”Tämän kaapelinlaskualuksen ansiosta olemme nyt yksi harvoista AC/DC-offshore-suurjännitekaapelijärjestelmien tarjoajista, jotka kykenevät toimittamaan täysimittaisia avaimet käteen -järjestelmiä. Olemme hyvässä asemassa osallistumaan aktiivisesti offshore-tuulivoimaprojektien kasvaville markkinoille ja rakentamaan mainettamme toimialan luotettavana kumppanina”.

Kaapelinlaskualuksen kastajaisiin osallistui paljon asiakkaita, kumppaneita, sijoittajia ja työntekijöitä. Seremonian toimitti Blekingen maaherra Berit Andnor Bylund, minkä jälkeen alus lähtee ensimmäiselle kaapelinlaskuprojektilleen Skotlannin pohjoispuolelle.


Yhteyshenkilöt

Sijoittajat
Michael Nass Nielsen
Tel: +45 2494 1654

Tiedotusvälineet
Helle Gudiksen
Tel: +45 2349 9098

_________

Tietoja NKT:stä
NKT on tuonut sähkövoimaa yhteiskuntaan jo vuodesta 1891, ja se oli kaapeliteollisuuden uranuurtaja Skandinaviassa. Nykyään NKT on globaali ja tunnustettu AC/DC-kaapeliratkaisujen avaimet käteen -toimittaja, jonka tuotteet vastaavat kestävän energian lisääntyvään kysyntään, ja joka on aktiivisesti mukana tukemassa ympäristöystävällisiä hankkeita. NKT kehittää ja toimittaa laadukkaita sähkökaapeleita ja -tarvikkeita sähköinfrastruktuuriprojekteille, rakennusalalle ja rautateille.

NKT on mukana 37 markkinalla, ja yhtiön Euroopan tehtaat ovat alan uudenaikaisimpia. NKT:llä on pääkonttori sekä Tanskassa että Saksassa. Yhtiöllä on noin 3 400 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2016 oli 1 miljardi euroa. NKT:n omistaa NKT Holding A/S, joka on listattu Kööpenhaminan pörssissä.

Etsi lähin yhteys