NKT vahvistaa tilauksen Triton Knollin merituulipuistoprojektiin

Kuten 25. syyskuuta 2017 julkaistussa yritystiedotteessa nro 21 ilmoitettiin, NKT oli allekirjoittanut avaintoimittajasopimuksen (PSA) vienti- ja yhdyskaapelijärjestelmien toimittamisesta ja asentamisesta Triton Knollin mahdolliseen merituulipuistohankkeeseen. Avaintoimittajasopimus allekirjoitettiin konsortiossa Boskalis Subsea Cables and Flexiblesin (aiemmin VBMS) kanssa.

Projektin omistaja Innogy on nyt tehnyt lopullisen investointipäätöksen Triton Knollin merituulipuistoon, ja avaintoimittajasopimus muunnetaan sitovaksi tilaukseksi NKT:lle.

NKT:n toimitusjohtaja Michael Hedegaard Lyng sanoo:
- Tämän sitovan tilauksen ansiosta odotan innolla yhteistyömme rakentamista Triton Knoll -projektin omistajan kanssa, sekä tulemista merkittäväksi ja luotettavaksi kumppaniksi Britannian ja Euroopan sähköntuotannon muuttamisessa vihreäksi. Uskomme vakaasti, että merituulivoima sekä rajayhdysjohtomarkkinat jatkavat kasvuaan tulevina vuosina kunnianhimoisten eurooppalaisten uusiutuvan energian tavoitteiden tukemiseksi. NKT:llä on hyvät mahdollisuudet osallistua siihen teknisen asiantuntemuksensa ja korkealuokkaisten ratkaisujensa avulla.

Kuten aiemmin ilmoitettiin, tilauksen sopimusarvo NKT:lle on markkinahinnaltaan n. 
n. 115 miljoonaa euroa (noin 857 Tanskan kruunua), mikä vastaa noin 96 miljoonaa euroa (noin 715 miljoonaa Tanskan kruunua) normaaleissa metallihinnoissa. Kaapelit toimitetaan vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä ja vuoden 2020 toisella neljänneksellä.

Triton Knollin merituulipuisto sijaitsee eteläisellä Pohjanmerellä Iso-Britannian itärannikolla, ja sen odotetaan olevan yksi Britannian kustannustehokkaimmista ja edullisimmista tuulivoimapuistoprojekteista. Käyttöönoton jälkeen Triton Knoll tarjoaa sähköä yli 800 000 kotitaloudelle vuodessa.

Triton Knollin päätös ei muuta NKT:n vuoden 2018 rahoitusnäkymiä.

Yhteyshenkilö

Sijoittajat: Michael Nass Nielsen, Head of Investor Relations, puhelin: +45 2494 1654
Mediasuhteet: Helle Gudiksen, Head of Group Communications, puhelin: +45 2349 9098

Etsi lähin yhteys