Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.

Alexander Karasta NKT:n uusi toimitusjohtaja

8.8.2019

NKT:n hallitus on nimittänyt senior power industry executive Alexander Karan NKT:n ja NKT A/S:n toimitusjohtajaksi. Alexander Kara kokenut kansainvälisen voimakaapeli alan johtaja, ja hänen syvällinen markkinoiden tuntemuksensa ja tekninen näkemyksensä lujittavat entisestään NKT:n asemaa vahvana partnerina yhtiön avainmarkkinoilla. Alexander Kara aloittaa NKT:llä 1.8.2019.

Portrait shot of NKT CEO Alexander Kara
Alexander Kara (58, Saksan ja Sveitsin kansalainen) siirtyy NKT:lle ABB:ltä varatoimitusjohtajan sekä HUB Business Unit Manager CSE, High Voltage Products -toimialajohtajan tehtävästä, jossa hän vastasi ABB:n kaikista suurjännitetuotteiden tuotantolaitoksista ja markkinoista Keski-ja Etelä-Euroopassa. Tätä ennen Alexander Kara on työskennellyt ABB:llä vuodesta 1987 lähtien useissa avaintehtävissä, joista osaan on liittynyt kansainvälisen liiketoimien vastuita. Vuosina 2012–2014 Alexander Kara johti Karlskronassa, Ruotsissa, ABB:n kansainvälistä voimavirtakaapeliliiketoimintaa, jonka omistaa nykyään NKT.
Hallituksen puheenjohtaja Jens Due Olsen:
"Alexander Karan nimitys NKT:n uudeksi toimitusjohtajaksi antaa meille oikean profiilin, jonka avulla vahvistamme edelleen liiketoimintaamme voimakaapeleiden alueella ja pystymme hyödyntämään siirtymisen vihreään energiaan sekä markkinoiden tarjoamat kasvumahdollisuudet entistäkin paremmin. Alexander tunnetaan taitavana johtajana, ja hänellä on 30 vuoden kokemus erilaisista kansainvälisissä liiketoiminnallisista ja operatiivisista tehtävistä alalla."
Alexander Kara:
"Olen hyvin innostunut ja iloinen uudesta tehtävästäni NKT:n johdossa, ja tulen olemaan aktiivisesti mukana NKT:n kehittämisessä ja kasvussa. Voimakaapeleihin liittyvä liiketoiminta on hyvin lähellä sydäntäni, ja minusta on hienoa tulla mukaan tasavirtakaapelitekniikan markkinajohtajan toimintaan."
Alexander Karan liittyessä NKT:hen hän muodostaa yhdessä talousjohtaja Roland M. Andersenin kanssa NKT A/S:n johtoryhmän. Roland M. Andersen jatkaa yhtiön väliaikaisena toimitusjohtajana, kunnes Alexander Kara aloittaa tehtävässään.

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
Loading...