Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.
Working safely with Qaddy®

Qaddy-kaapelikelat

Qaddy-kaapelikelat vauhdittamassa REDIn Majakkaa

Helsingin Kalasatamaan valmistuva REDI on mielenkiintoinen aluekokonaisuus tornitaloi- neen ja kauppakeskuksineen. Kauppakeskus avautui syyskuussa 2018 ja ensimmäinen asuintorni, Majakka, valmistuu vuonna 2019. 134 metrin korkeuteen nouseva Majakka on valmistuessaan Suomen korkein asuinrakennus, rakennuksessa on 35 kerrosta.
Majakkaa rakentaa SRV Rakennus Oy, ja kohteen sähköurakasta vastaa Amplit Oy. NKT toimittaa kohteeseen yhteistyössä Ahlsell Oy:n kanssa halogeenivapaata EXQ Xtra -asennuskaapelia integroi-duissa Qaddy-kaapelikeloissa. ”Urakka alkoi Amplitin osalta huhtikuussa 2017, ja Majakka on ensimmäinen kohde, jossa meillä on Qaddyja käytössä”, kertoo Amplitin projekti-insinööri Miikka Kuusela. Tähän mennessä kohteeseen on toimitettu kaapelia Qaddy-keloilla noin 30 km.
Amplitin sähköasentajat Jori Laaksonen ja Tero Vuorisalo ovat vetäneet Majakkaan kymmeniä kilometrejä kaapelia Qaddyn avulla ja ovat tyytyväisiä uudenlaisen kaapelikelan ominaisuuksiin. ”Sitä on helppo liikutella eikä tarvitse nostella painavia keloja”, toteaa Laaksonen. ”Ja koska Qaddyssa on kaikki samassa: kaapelikela, purkain ja kelavaunu, niin ei tarvitse kantaa mukana erillisiä kelatelineitä”, jatkaa Vuorisalo. Amplitilla on myös huomattu, että Qaddyn päälle on kätevää avata esimerkiksi sähkökuvat, kun muuta laskutilaa ei ole tarjolla.
Urakassa, jossa on monta toimijaa yhtä aikaa hommissa, tilat käyvät helposti ahtaaksi. ”Qaddya on helppo liikutella ahtaissakin tiloissa, eikä tarvitse kasailla kelanpurkutelineitä. Qaddyyn mahtuu myös enemmän kaapelia kuin pienkelaan, joita täällä muussa tapauksessa käytettäisiin.” Kuusela toteaa.

Sujuvat toimitukset tukun kautta

Työmaalla on käytössä kerralla noin 10 kappaletta Qaddyja. Kun Qaddy tyhjenee, se laitetaan paluukuormassa takaisin tehtaalle huollettavaksi, pestäväksi ja uudelleen täytettäväksi. Tiheästi rakennetun kaupunkialueen ollessa kyseessä tavarantoimitusten täsmällisyys korostuu, pihalla ei ole liikaa tilaa kaikkien toimijoiden tavaran vastaanottamiselle. ”Ajastetut toimitukset Ahlsellin kanssa ovat sujuneet hyvin, tyhjät kelat viedään aamulla pihalle ja uudet tulevat aamun aikana”, kertoo Kuusela.
Ahlsellillä ollaan myös tyytyväisiä uuteen tuotteeseen. ”Kun tarjosimme Amplitille Qaddya, niin uusi helpompi pakkaus, asennettavuus ja kustannustehokkuus tekivät vaikutuksen. Päätimme ottaa tuotteen heti myynti-ohjelmaan ja keskusvarastotuotteeksi. Harvoin uuden tuotteen lanseeraus on näin helppoa”, Ahlsellin asiakkuuspäällikkö Timo Heinonen toteaa. Myös muilta asiakkailta on tullut positiivista palautetta.
Tukkuliikkeen näkökulmasta Qaddy-toimitukset ovat sujuneet vaivatto-masti NKT:n tehtaalta keskusvarastolle ja sieltä edelleen työmaalle. Amplitin ennakkoon hyvin suunnitellut tilaukset säästävät sekä tukun että asennusliikkeen resursseja tavarantoimitusketjussa.
Qaddy project building of new hospital

Qaddyn edut jo käytössä olevissa kohteissa

Ahlsellille Majakka on ensimmäinen merkittävä Qaddy-kohde. Aikaisemmin Qaddyja on toimitettu esimerkiksi käytössä olevien liiketilojen muutostyömaille pakkauksen helppouden ja sisäsiistin käytettävyyden innoittamana. ”Metallisilla kelanpyöritysalustoilla ja puukeloilla tulee helposti naarmuja lattiapintoihin, Qaddyn kanssa näitä ongelmia ei ole ollut”, kertoo Heinonen.

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • 01_Copper Mark_logo_RGB_Primary.png
Loading...