Tietoa meistä

Yli 125 vuoden kokemus

NKT on kaapeliteknologian edelläkävijä, jolla on toimintaa 18 maassa ja 37 toimipaikassa sekä markkinoiden nykyaikaisimpiin kuuluvat valmistuslaitokset Saksassa, Ruotsissa, Puolassa, Tšekissä, Norjassa ja Tanskassa.

Yritys perustettiin vuonna 1891 toisen teollisen vallankumouksen aikana nimellä Nordisk Elektrisk Ledningstråd og kabel-fabrik, ja se oli kaapeliteollisuuden uranuurtaja Pohjoismaissa. Vuonna 1898 yritys listattiin Kööpenhaminan pörssiin nimellä Nordiske Kabel og Traadfabriker (NKT).

Vuosina 1919–1933 Nordiske Kabel Traadfabriker osti useita tanskalaisia yrityksiä, ja saksalaisen Felten & Guilleaume Kabelwerke GmbH:n yrityskauppa vuonna 1999 vahvisti sen asemaa Euroopan markkinoilla. Tästä alkoi NKT:n laajeneminen ympäri maailmaa. Vuoden 2000 jälkeen NKT on ostanut yrityksiä Ruotsissa, Saksassa, Tanskassa ja Australiassa, viimeisimpänä ruotsalaiset Ericssonin voimavirtakaapelitoiminta (2013) ja ABB HV Cables (2017).

Sitoutumistamme ympäristön suojelemiseen osoittaa esimerkiksi se, että NKT otti ensimmäisenä käyttöön kaapelijätteen kierrättämisen vuonna 1960 ja toi myöhemmin markkinoille ensimmäisen lyijyttömän kaapelin. Sitoutumisemme ympäristötyöhön on tuonut yritykselle kaksi palkintoa. Tanskassa sijaitseva Stenlillen kierrätyslaitos palkittiin vuonna 1991 EU:n ympäristöpalkinnolla hyytelön innovatiivisesta käytöstä kaapeleiden kierrättämisessä. Vuonna 2002 NKT sai EU:n ympäristöpalkinnon PVC:tä ja halogeenia sisältämättömien NOPOVIC®-kaapeleiden kehittämisestä ja markkinoinnista. Viime vuosina olemme korostaneet panostustamme kestävään kehitykseen avaamalla Saksan Kölniin tehtaan, joka on suunniteltu alentamaan energiankulutusta merkittävästi, sekä ottamalla toisen huipputeknisen tehtaan käyttöön Ruotsin Karlskronassa.

Nykyisin NKT on neljännen teollisen vallankumouksen kärkinimiä energiansiirtoa koskevan asiantuntemuksen ja kustannustehokkaan huipputeknisen valmistusprosessin ansiosta. Kattavan kokemuksemme ansiosta olemme oppineet, että kaikkein arvokkaimmat ratkaisut, aina laadukkaista kaapeleista sähkönsiirron infrastruktuuriin ja avaimet käteen -toimituksiin, luodaan glokaalilla suhtautumistavalla luotettavien kumppanuuksien kautta, joihin liittyy halu saada yhdessä aikaan muutosta.

Kuten oheisesta aikajanasta käy ilmi, yksi menestyksen salaisuuksista on kykymme pysyä mukana uusimmissa teknologiaan ja yhteiskuntaan liittyvissä muutoksissa.

2017

toukokuu 2017

NKT Victoria

Uuden huippuluokkaisen, tätä tehtävää varten rakennetun kaapelinasennusaluksen nimeäminen

toukokuu 2017

NKT:n yritysilmeen uudistaminen

Nimenmuutos nkt cables -yrityksestä NKT:ksi ja uusi yritysilme

huhtikuu 2017

Maailman ensimmäinen kaupallinen 640 kV:n kaapeli

NKT on ensimmäinen kaapelinvalmistaja, joka toi markkinoille testatun ja hyväksytyn maan alle asennettavan 640 kV:n tasavirtakaapelin

maaliskuu 2017

ABB HV Cables

Ruotsalaisen ABB HV Cables -yhtiön osto, mikä täydentää NKT:n tarjontaa tasavirtaan ja rannikon kaapelinasennustöihin liittyvillä ratkaisuilla

Yrityksen perustaminen

Saksalaisen Felten & Guilleaume Kabelwerke GmbH:n osto

2013
Ericsson

Ruotsalaisen Ericssonin voimavirtakaapelitoiminnan hankinta

2012
Maailman suurin vedenalainen kaapeli

Rannikkokaapeli, jonka halkaisija on 270 mm. Maailman suurin vedenalainen kaapeli. Avaimet käteen -hanke Tanskassa.

2011
QADDY®

QADDY®, ainutlaatuinen kaapelikela ja -vaunu samassa

2010
Uusi huippuluokkainen tehdas

Uuden huippuluokkaisen tuotantolaitoksen avaaminen Saksan Kölniin

2007
Kablo Electro & CCC GmbH

Yritysostot: Kablo Electro, Tšekki, ja CCC GmbH, Saksa

2001
Suprajohtavan kaapelin kehittäminen

NKT kehitti ensimmäisenä yrityksenä suprajohtavan kaapelin

1999
Felten & Guilleaume Kabelwerke

Saksalaisen Felten & Guilleaume Kabelwerke GmbH:n osto

1995
PVC:tä ja halogeenia sisältämättömät kaapelit ja johdot

Täysin uuden PVC:tä ja halogeenia sisältämättömän kaapeli- ja johtovalikoiman tuominen markkinoille. Uudet tuotteet kehitettiin ja otettiin käyttöön ympäristö- ja turvallisuussyistä.

1993
Śląska Fabryka Kabli

Tanskalainen nkt cables A/S osti puolalaisen Śląska Fabryka Kablin osakekannan

1986
145 kV:n XLPE-kaapelit

NKT valmisti maailman ensimmäiset ristiinlinkitetyt 145 kV:n XLPE-kaapelit

1960

NKT kehitti ensimmäiset menetelmät kaapelijätteen kierrättämiseen

1954
Maailman ensimmäinen HVDC MI -rannikkokaapeli

NKT tuo markkinoille ensimmäisen vedenalaisen massakyllästetyn (MI) suurjännitteisen tasavirtakaapelin (HVDC), joka yhdistää Gotlannin Ruotsin mantereeseen.

Strategia, visio & päämäärä

Lue Excellence 2020 -strategiastamme.

Lue lisää

Arvot

Arvomme määrittävät, millä tavoin pyrimme tavoitteeseemme.

Etsi lähin yhteys