Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.

CPR-tiedot

Yleinen palo-ominaisuusluokitus

Kaapelit eivät aiemmin sisältyneet CPR-standardiin, mutta vuodesta 2017 lähtien ne ovat olleet osa tätä yleistä EU-rakennusstandardia. Muodollisesti kaapeleita koskevat määräykset on esitetty standardissa EN 50575. Yksinkertaisuuden vuoksi kutsumme niitä kirjainyhdistelmällä CPR.
Kaapeleita koskeva CPR kattaa erityisesti rakennuksissa käytettävien kaapeleiden luokituksen ja testausmenetelmät.
Low voltage cable being tested in accordance with CPR regulations

Mikä on CPR?

European Construction Product Regulation (CPR, eurooppalainen rakennustuoteasetus) pyrkii varmistamaan, että rakennusten lattioissa, katossa ja seinissä käytettyjen tuotteiden suorituskyvystä annetut tiedot ovat luotettavia. Se saadaan aikaan harmonisoimalla tuotteiden testausta ja luokittelua koskevia määräyksiä. Kaikkien, jotka haluavat tuoda rakennustuotteita markkinoille, on testattava, luokiteltava ja merkittävä tuote koko EU-alueen kattavien CPR-määräysten mukaan.

Testattu ja hyväksytty turvallisempaan asennukseen

Kaapeliturvallisuuden yhteinen EU-standardi tuli voimaan vuonna 2017. NKT on pyrkinyt tekemään CPR-standardista paremmin ymmärrettävän. Se tekee määräysten käyttöönottamisesta helpompaa sekä asiakkaillemme että meille itsellemme.

Kaapelit, joihin voit luottaa

NKT tutustui jo varhain perusteellisesti CPR-määräyksiin ja uusiin paloluokkiin ja muunsi laajaa kaapelivalikoimaa määräysten mukaisesti.
Kun valitset NKT-tuotteen, voit olla varma siitä, että saat parasta mahdollista laatua olevat kaapelit, jotka noudattavat kaikkia CPR:n määräyksiä EU-alueen uusien yhteisten direktiivien mukaisesti.

Two installers each holding a coil of low voltage cable

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • 01_Copper Mark_logo_RGB_Primary.png
Loading...