Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.

5 asiaa, jota sinun tulee tietää rakennustuoteasetuksesta

22.7.2019

Rakennuspalot verottavat raskaasti ihmishenkiä. 4000 ihmistä menehtyy Euroopassa edelleen tulipaloissa vuosittain. Vaikka CPR luokitus mahdollistaa paremman lainsäädännön, niin useissa kansallisissa määräyksissä missä paloturvallisuutta valvotaan eivät ole pysyneet kehityksen kyydissä.

Shutterstock Placeholder
1. 4000 ihmistä menehtyy vuosittain palotapaturmissa. Meidän tehtävä on vähentää tämä luku
Rakennuspalot verottavat raskaasti ihmishenkiä. 4000 ihmistä menehtyy Euroopassa edelleen tulipaloissa vuosittain. Vaikka CPR luokitus mahdollistaa paremman lainsäädännön, niin useissa kansallisissa määräyksissä missä paloturvallisuutta valvotaan eivät ole pysyneet kehityksen kyydissä.
Kaapeleiden lisääntyvä käyttö merkitsee suurempaa riskiä palon leviämiselle, mikäli valitaan vääriä kaapelityppiä. Tämän takia, Europacable suosittelee paloturvallisia kaapeleita rakennuksessa missä on korkea turvallisuusvaatimus.
2. Läpinäkyvä luokitus käyttäytymiselle palossa. Nyt on helppo valita!
Rakennustuoteasetus (CPR) tarjoaa yhteisen teknisen kielen arvioida rakennustuotteiden suoritustasoa. Se varmistaa, että luotettava informaatio on saatavilla ammattilaisille, viranomaisille ja kuluttajille, niin että he osaavat valita oikean kaapelin rankennukseen paloriskin mukaan.
3. CE-merkki ja DoP ovat olennaisia. Opi tuntemaan ne!
CE-merkintä on juridinen vaatimus, joka vahvistaa tuotteen yhteensopivuuden kaikkien asiaankuuluvien direktiivien ja määräysten kanssa. CE-merkintä rakennustuoteasetuksessa edellyttää, että CE-merkinnän ohella liitetään tiedot tuotteesta, sen sertifioinnista ja suorituskyvystä.
Suoritustasoilmoitus (DoP) on valmistajan antama vakuutus tuotteen suorituskyvystä ja jonka allekirjoittaa valmistajan vastuullinen henkilö. Lisäksi valmistajan on annettava dokumenti helposti ymmärrettävällä kielellä tai sen jäsenvaltion vaatimalla kielellä, jossa tuote on asetettu markkinoille.
4. Aika valita oikea kaapeli!
Kukin EU: n jäsenvaltio on säätänyt tarvittavan suoritustason varmistaakseen riittävän paloturvallisuus tason rakennuskannan ja paikallisten rakennuskäytäntöjen mukaan. Säännöt poikkeavat maasta maahan, ja se on koko toimitusketjun ja suunnittelijoiden vastuulla tiedostaa mitkä luokat ovat omassa maassa käytössä.
5. CPR on myös sinun vastuulla
Riippumatta roolistasi toimitusketjussa sinullakin on juridinen vastuu paloturvallisuudesta ja vaatimustenmukaisuudesta CPR asetuksen mukaan, joka velvoittaa tukkurit, suunnittelijat ja asentajat Euroopan unionissa toimittamaan, määrittelemään ja asentamaan valmistajien tuottamia kaapeleita jotka täyttävät yhdenmukaistetun standardin EN 50575 vaatimukset.
Lue lisää paloturvallisuuteen liittyvistä velvollisuuksista ja siitä, miten noudatat: cpr.europacable.eu

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • 01_Copper Mark_logo_RGB_Primary.png
Loading...