Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.

Europacable: Eurooppa on yhdistettävä useampiin ja älykkäämpiin sähköverkkoihin

15.12.2017

NKT osallistui Europacablen ja T&D Europen järjestämään Grid Day -tapahtumaan, jossa keskityttiin eurooppalaisen älykkään sähköverkon rakentamiseen Euroopassa tuotetun uusiutuvan energian hyödyntämistä varten.

Grid Day conference hosted by Europacable
Energia-ala on muutoksessa, ja Eurooppa tulee liittää useampiin ja älykkäämpiin sähköverkkoihin, jotta voimme hyödyntää energiaa koskevan muutoksen nykyisiä mahdollisuuksia. Ensimmäisen Europacablen ja T&D Europen järjestämän yhteisiä käytäntöjä käsittelevän tapahtuman viesti oli selkeä.
Johtavana kaapelitoimittajana NKT on Europacablen aktiivinen jäsen ja toimi 22.11. järjestetyn Grid Dayn tukijana. Kristoffer Friis Glebergille (NKT:n Head of Group Marketing & Commercial Excellence ja Chairman of the Europacable Communication Team) tapahtuma oli erinomainen tilaisuus esitellä Europacablen viestintäagendaa, jonka keskeisenä tarkoituksena on luoda perusta sen varmistamiseksi, että eurooppalainen sähköverkko on valmiina tulevaisuuden tarpeisiin.
Aktiivinen, läpinäkyvä viestintä on keskeistä Europacablelle. Pyrimme olemaan tärkeä tietolähde kaapelitekniikan ja alan toiminnan osalta Euroopassa. Grid Day oli erinomainen tilaisuus korostaa Euroopan laajuisten sähköverkon parannusaloitteiden tärkeyttä ja kertoa kaapeliteollisuuden merkittävästä tehtävästä nykyisessä energiaa koskevassa muutoksessa, Kristoffer Friis Gleberg kertoo.

Tulevia yhteishankkeita

Grid Dayn kaltaiset alan aloitteet ovat ratkaisevan tärkeitä yhdistynyttä Eurooppaa koskevan tavoitteen saavuttamiseksi, kertoo Raul Gil (Chairman of the Europacable Energy Team):
Euroopassa tarvitaan enemmän ja älykkäämpiä sähköverkkoja, jotta voimme hyödyntää täysin nykyisestä energiaa koskevasta muutoksesta nousevat mahdollisuudet. Vedenalaiset ja maanalaiset kaapelit ovat tulevaisuuden sähköverkkojen perusta. Gil painotti seuraavaa:
Yhdessä T&D Europen kanssa alamme on valmiina toimittamaan huippulaatuiset teknologiaratkaisut, joiden avulla Euroopasta voidaan todella tehdä yhtenäinen. Olemme täysin sitoutuneita työskentelemään kaikkien yhteistyökumppaneiden kanssa, jotta Euroopan integroidun energiamarkkinan toteutus onnistuu.

Puhtaan energian pakettiin ja asiantuntijaryhmän äskettäin julkaisemaan sähkön liittämistavoitteita koskevaan raporttiin pohjautunut tapahtuma kokosi yhteen noin 80 asiantuntijaa Brysselistä ja muista Euroopan unionin maista. Euroopan komission Director for Energy Policy Megan Richardsin avauspuheen jälkeen konferenssi käynnistyi kahdella paneelikeskustelulla, joissa keskusteltiin seuraavista aiheista:
  • Millaisia sähköverkkoja tarvitsemme tulevaisuudessa kaikkien jäsenmaiden yhdistämiseksi? Miten rakennamme ne ajallaan?
  • Millainen tekniikka tekee niistä älykkäitä ja tehokkaita?
Keskustelussa Europacablen ja T&D Europen tapahtuma toimi ainutlaatuisena foorumina parhaiten sopivien lainsäädännöllisten ja säätelevien puitteiden kehittämiseksi Euroopan parhaan sähköverkon rakentamista varten kaikkien saatavana olevien eurooppalaisten tekniikoiden avulla.

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...