Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.
Tämä sivu on käännetty automaattisesti, alkuperäinen sisältö löytyy osoitteesta www.nkt.com

Hallitus nimittää Claes Westerlindin NKT:n uudeksi toimitusjohtajaksi

9.5.2023

NKT:n hallitus on nimittänyt Claes Westerlindin NKT:n toimitusjohtajaksi tästä päivästä alkaen. Claesilla on laaja kokemus voimakaapeliteollisuudesta ja syvällinen tietämys NKT:n suurjänniteliiketoiminnasta, markkinoista ja teknologiasta. Nimitys vahvistaa NKT:n ReNew BOOST -hankkeen toteuttamista sekä äskettäin ilmoitettujen Karlskronan laajennusten toteuttamista Ruotsissa.

Claes_Westerlind_NKT_(1).jpg
Claes Westerlind (41, Ruotsin kansalainen) liittyi NKT:hen vuonna 2017, kun NKT osti ABB HV Cablesin Ruotsissa, ja vuodesta 2019 lähtien Claes on toiminut Solutions Karlskronan varatoimitusjohtajana ja ollut NKT:n globaalin johtoryhmän jäsen. Yhdessä vahvan ja kokeneen tiimin kanssa hän on ollut keskeisessä asemassa varmistamassa ennätyksellisen korkeaa tilauskantaa suurjänniteliiketoiminnassa sekä johtamassa Karlskronassa vuonna 2020 käynnistettyjä investointi- ja laajennusohjelmia. 
Hallituksen puheenjohtaja Jens Due Olsen sanoo:
- Claes Westerlindistä tulee uusi toimitusjohtaja: Hallitus on tyytyväinen voidessaan ilmoittaa Claes Westerlindin uudeksi toimitusjohtajaksi. Vuodesta 2019 lähtien Claes on toiminut varatoimitusjohtajana Karlskronan suurjänniteliiketoiminnassamme Ruotsissa, jonka osuus yhtiön parantuneesta tuloksesta on merkittävä. Hän on ollut keskeinen johtaja, joka on keskittynyt huippusuorituskykyisten tiimien rakentamiseen, osoittanut strategista ymmärrystä, kykyä toteuttaa monimutkaisia laajentumissuunnitelmia ja tuottaa pitkäaikaista omistaja-arvoa asiakaskeskeisten ja innovatiivisten ratkaisujen avulla. Claesin nimittämisellä NKT:n uudeksi toimitusjohtajaksi olemme löytäneet oikean profiilin, jonka avulla voimme edelleen vahvistaa voimakaapeliliiketoimintaamme ja jatkaa toimintaamme, jotta voimme hyötyä vihreästä siirtymästä ja yhteiskuntien sähköistymisestä.
Toimitusjohtaja Claes Westerlind sanoo:
- Olen iloinen hallituksen luottamuksesta, joka antaa minulle mahdollisuuden johtaa strategisen matkamme seuraavia vaiheita. Olen intohimoinen voimakaapeliliiketoiminnan suhteen, ja minulle on etuoikeus johtaa yritystä, jolla on näin pitkä perintö ja valtava potentiaali, kun otetaan huomioon voimakaapeliratkaisujen vahvat markkinanäkymät. Odotan innolla, että voimme jatkaa keskittymistä kasvuun, innovaatioihin ja kestävään kehitykseen yhdessä maailmanlaajuisen johtoryhmän ja kaikkien NKT:n kollegojen kanssa ympäri maailmaa.
Ennen NKT:hen siirtymistään Claes työskenteli ABB:llä (nykyisin Hitachi Energy) vuosina 2006-2017 erilaisissa teknisissä, myynti- ja johtotehtävissä sekä voimakaapeleiden että suurjännitteisten tasavirtamuuntimien liiketoimintayksiköissä.
Claes Westerlind korvaa Alexander Karan, joka on päättänyt jättää yhtiön henkilökohtaisista syistä. 
Hallituksen puheenjohtaja Jens Due Olsen sanoo:
- Alexander Kara: Haluan kiittää Alexanderia hänen sitoutumisestaan NKT:hen siitä lähtien, kun hän tuli yhtiöön vuonna 2019. Hän on johtanut menestyksekkäästi kaapeliliiketoiminnan muutosta vuodesta 2019 lähtien, mikä on nostanut taloudellista tulosta. Yhtiöllä on nyt vahva asema kasvaa vihreän siirtymän ja yhteiskuntien sähköistymisen myötä.

Louise Westh Naldal

VP Group Communications
Image Louise Naldal

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...