Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.

Maailman kehittynein kaapelinlaskualus NKT Victoria täyttää vuoden

25.5.2018

NKT on ollut tyytyväinen mittatilaustyönä tehtyyn kaapelinlaskualukseensa, joka on toiminut useissa projekteissa Pohjanmerellä. Vuonna 2017 tilatun NKT Victorian tarkkuus, energiatehokkuus ja käyttötekniikka ovat uusimpien standardien mukaisia, mikä varmistaa tasaisen laadun kaapelinlaskuprojekteissa.

NKT Victoria at the dock
NKT juhlii vuoden täyttävää kaapelinlaskualustaan NKT Victoriaa, jonka ensimmäinen toimintavuosi merellä on sujunut kiireisesti. Alus on asentanut 250 kilometriä kaapelia offshore- ja yhdysjohtoprojekteissa esimerkiksi Tanskassa, Belgiassa ja Isossa-Britanniassa sekä suorittanut huipputarkkuutta vaativan korjausoperaation vaikeissa olosuhteissa. Nykyisin NKT:n alus onkin tärkeässä roolissa yrityksen offshore-tarjonnassa.
NKT Victorian energiatehokkuus ja käyttöteknologia ovat aivan omaa luokkaansa ja mahdollistavat ennennäkemättömän tarkkuuden kaapelinlaskussa. Aluksemme on ollut hyvin kiireinen viimeisen vuoden aikana, ja asiakkaamme ovat olleet todella tyytyväisiä sen toimintaan ja suoritukseen, kertoo Andreas Berthou, NKT:n varatoimitusjohtaja ja suurjänniteratkaisuosaston päällikkö.
NKT Victoria kastettiin 4.5.2017 ja suuntasi saman tien merille neitsytprojektiinsa, asentamaan 113 kilometriä HVDC-kaapelia, joka yhdistää Caithnessin ja Morayn alueet Skotlannissa. Sittemmin alus on toiminut kaapeliprojekteissa muun muassa 600 MW:n Kriegers Flak -tuulipuistossa Tanskassa sekä asentanut ulostulokaapelin, joka yhdistää belgialaisen Rentel-tuulipuiston rantaan. Alus on myös todistanut huoltotoimintakykynsä korjatessaan Tanskan ja Norjan välisen Skagerrak 2 -suurjänniteyhteyden rankoissa meriolosuhteissa marraskuisella Pohjanmerellä.

Ainutlaatuista suunnittelua kaapelitoimintaa varten

NKT Victoria on rakennettu erityisesti kaapelinlaskutoimintaan, ja aluksen suunnittelu pohjautuu laajaan kokemukseen offshore-asennuksista.
"NKT Victorian kautta voimme tarjota vielä parempia avaimet käteen -ratkaisuja, mikä joustavoittaa projekteja ja vähentää toteutuksen riskejä ja kustannuksia asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme osalta. Samalla NKT Victoria on markkinoiden energiatehokkain kaapelinlaskualus. Se takaa toiminnan kestävyyden, jota onkin alettu painottamaan yhä enemmän offshore-teollisuudessa", Andreas Berthou selittää.
Aluksen omien energiavarastojen lisäksi NKT Victoria kykenee ottamaan virtaa rannalta, mikä vähentää merkittävästi polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä muihin vastaaviin aluksiin verrattuna. NKT Victoria voi ottaa virtaa rannalta samalla, kun alukseen ladataan kaapelia. Tämä ainutlaatuinen etu parantaa toiminnan ympäristöystävällisyyttä.
NKT Victorialle myönnettiin norjalainen Vuoden laiva 2017 -palkinto johtuen sen innovatiivisista teknologisista ja kestävää toimintaa edistävistä ominaisuuksista.

Perustiedot: NKT Victoria

 • Kastettiin 4.5.2017 Karlskronassa, Ruotsissa
 • Toimii Norjan lipun alla
 • Purjehti 14 400 merimailia vuonna 2017
 • Asensi 250 km kaapelia vuonna 2017 (reitin pituus)
 • Pituus: 140 m
 • Leveys: 29,6 m
 • Syväys: 7,2 m
 • Majoituskapasiteetti: 100 hlöä
 • Kannen pinta-ala: 1600 m2
 • Kaapelin kokonaiskapasiteetti: 9000 tonnia kahdessa kelassa

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
 • Image of europacable logo
 • Image of ecovadis logo
 • Image of Endorser Logo
 • The Copper Mark
Loading...