Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.

NKT käyttää kaikissa voimakaapelitehtaissaan uusiutuvaa energiaa ja säästää siten yli 48 000 tonnia hiilidioksidia vuodessa

23.6.2020

NKT käyttää nyt kaapeleiden valmistuksessa uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Se vähentää energiankulutuksen CO2-päästöjä 66 %. NKT:lle siirtyminen vihreään sähköön on tärkeä askel globaalin uusiutuvaan energiaan siirtymisen tukemisessa vähentämällä omien kaapeliratkaisujensa hiilijalanjälkeä.

Asnaes
Voimakaapelit ovat tärkeitä globaalin uusiutuvaan energiaan siirtymisen kannalta ratkaisevassa asemassa olevien toisiinsa liittyvien sähköverkkojen komponentteja, ja johtavana kaapeliratkaisujen tuottajana NKT jatkaa portfolionsa ympäristövaikutusten vähentämistä. Yritys käyttää nyt koko voimakaapelituotannossaan uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Se vähentää tuotantolaitosten laitteiden ja kuljetusten sähkön-, kaasun-, kaukolämmön- ja polttoainekulutuksen CO2-päästöjä ja NKT Victoria -kaapelinvetoaluksen polttoaineenkulutusta. NKT:lle se merkitsee CO2-päästöjen alentamista 66 % viime vuoteen verrattuna, jolloin CO2:a säästyy yli 48 000 tonnia vuodessa – sama määrä, joka syntyy 8 148 kotitalouden vuosittaisesta sähkönkulutuksesta.
"Otamme avaintoimijana vihreään muutokseen tarvittavaan infrastruktuuriin liittyvät velvollisuutemme vakavasti. Vihreän sähkön käyttäminen tuotannossamme on jälleen yksi virstanpylväs pyrkimyksissämme vähentää omaa hiilijalanjälkeämme ja varmistaaksemme, että globaalien sähköverkkojen kehitys perustuu mahdollisimman vähän ympäristövaikutuksia aiheuttavaan teknologiaan", sanoo Alexander Kara, NKT:n pääjohtaja ja toimitusjohtaja.
Energiasyötön muutoksista on sovittu paikallisten energiantuotantolaitosten kanssa sopimuksilla, joilla varmistetaan, että NKT:n Saksassa, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa ja Tšekin tasavallassa sijaitsevien tuotantolaitosten virransyöttö on peräisin uusiutuvista energialähteistä.

Keskitymme entistä enemmän kestäviin voimakaapeliratkaisuihin

NKT keskittyy herkeämättä toimintojensa ja ratkaisujensa aiheuttamaan ympäristövaikutusten vähentämiseen luonnollisena osana asemaansa uusiutuvaan energiaan siirtymisen keskiössä. 
 "Yrityksenä, joka on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja jolla on selvä visio siitä, miten se voi vaikuttaa uusiutuvia energialähteitä käyttävään tulevaisuuteen siirtymisen onnistumiseen, vähennämme jatkuvasti omia ympäristövaikutuksiamme. Olen erittäin iloinen siitä, että voimme nyt vähentääCO2-päästöjämme huomattavasti ja jatkaa toimintaamme kestävällä ja vastuullisella tavalla", sanoo Alexander Kara. 
NKT:n kohdalla siirtyminen vihreään sähköön on osa merkityksellisten aloitteiden sarjaa, joiden avulla se voi vähentää voimakaapeliratkaisujen hiilijalanjälkeä ja siten tuoda oma panoksensa globaaliin energianmuutokseen. Muita aloitteita ovat mm. XLPE:n ja kaapeleiden valmistuksessa käytettyjen metallien kierrätys ja projektit, joiden tavoitteena on lisätä kaapelituotannon energiatehokkuutta. Lisäksi NKT:n omistuksessa ja käytössä koko offshore-teollisuuden kestävän kehityksen alalla kunnostautunein kaapelinvetoalus NKT Victoria. 

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • 01_Copper Mark_logo_RGB_Primary.png
Loading...