Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.

NKT päivittää tärkeän suurjännitekaapeliyhteyden Tanskan ja Ruotsin välillä

12.11.2018

NKT on saanut ”avaimet käteen” -periaatteella toteutettavan tilauksen Tanskan ja Ruotsin välisen vaihtovirta-suurjännitekaapeliyhteyden korvaamiseksi. Tilaus saatiin konsortiossa VMBS V.B.-yhtiön kanssa, ja se käsittää neljän 400 kV:n suurjännitekaapelin suunnittelun, valmistuksen ja asennuksen sekä vanhan järjestelmän purkamisen.

HV Offshore NordLink
Yhdyskaapelijärjestelmä Juutinrauman salmen poikki varmistaa tehokkaan sähkönsiirron Tanskan ja Ruotsin välillä, ja nyt alkuperäiset, vuonna 1973 asennetut kaapelit on vaihdettava uusiin. NKT on saanut ”avaimet käteen” -periaatteella toimitettavan tilauksen uudesta, 400 kV:n suurjännitekaapelijärjestelmästä (vaihtovirta) konsortiossa VMBS V.B. (Boskalis) -yhtiön kanssa. Sähkölinja, jonka omistaa ruotsalainen sähköverkkoyhtiö Svenska kraftnät, on tärkeä linkki molempien maiden sähkönsiirtovarmuuden ylläpitämiseksi.  
Maiden väliset yhdyslinjat ovat olennaisen tärkeitä tehokkaan sähkönjakelun varmistamiseksi koko mantereella, ja osallistumme aina mielellämme sähköverkkojen kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Olemme tyytyväisiä valinnastamme projektiin, joka korvaa Juutinrauman yhteyslinjan, ja odotamme voivamme toimia läheisessä yhteistyössä Svenska Kraftnätin ja Energinetin kanssa myös jatkossa. Tämä tilaus on jatkoa markkinoilla saavuttamallemme menestykselle ja osoitus vahvasta asemastamme suurjännitemarkkinoilla, sanoo NKT:n varatoimitusjohtaja ja suurjänniteratkaisuista vastaava johtaja Andreas Berthou.
36 km 400 kV:n ekstrudoitua vaihtovirta-suurjännitekaapelia (HVAC) valmistetaan Ruotsissa NKT:n Karlskronan tehtaalla vuonna 2019, ja projektin on määrä valmistua vuonna 2020. NKT huolehtii kaapelin suunnittelusta, valmistamisesta ja maalla tapahtuvasta asennuksesta. Boskalis ottaa talteen ja kierrättää vanhat öljytäytteiset kaapelit ja hoitaa asennuksen merellä.  
Ilmoitus Juutinrauman kaapeliyhteyttä koskevasta sopimuksesta on uusin NKT:n tilauksista. Jokin aika sitten se ilmoitti myös suurjännitekaapelitilauksista Ison-Britannian Hornsea 2 ja Triton Knoll -merituulivoimapuistoihin sekä Norjan Johan Sverdrup 2 -öljynporauslautalle.
NKT:lle Juutinrauman yhteyskaapelitilauksen arvo on noin 22 miljoonaa euroa, joka vastaa metallien noin 20 miljoonan euron vakiohintaa, eikä tilauksella ole vaikutusta vuoden 2018 talousnäkymiin.

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • 01_Copper Mark_logo_RGB_Primary.png
Loading...