Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.

NKT pienentää ympäristökuormitustaan PEX-materiaalien mekaanisella kierrätyksellä

26.3.2020

NKT kierrättää ristisilloitetun polyeteenimateriaalin (PEX), jota käytetään kaapelien eristeissä. NKT:lle tämä on merkittävä askel pyrkimyksessä vähentää hiilijalanjälkeä pien-, keski- ja suurjännitekaapeliratkaisuissa.

Cable drum
Kaapelit ovat globaalien sähköverkkojen keskeinen osa, ja niillä on ratkaiseva merkitys uusiutuvan energian käyttöön siirryttäessä. Sen vuoksi kaapeliteollisuudessa keskitytään yhä laajemmin kestävän kehityksen mukaisiin ratkaisuihin. Johtavana kaapelintoimittajana NKT pyrkii jatkuvasti kehittämään kestäviä ratkaisuja yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvien tuotteiden elinkaaressa. NKT on nyt, yhtenä ensimmäisenä kaapeliyrityksenä, onnistunut PEX-materiaalin kierrätyksessä ja pystyy siten ratkaisunsa avulla pienentämään hiilijalanjälkeään. Kierrätysprosessi kehitettiin yhteisessä tutkimusprojektissa ruotsalaisen tutkimuslaitoksen RISE IVF ja kemianalan yritysten AXJO Plastic ja Borealis kanssa.
"Olen ylpeä siitä, että NKT näyttää tietä kaapelituotannon materiaalien kierrätyksessä osoittamalla, että PEX:n kierrätys on mahdollista teollisessa mittakaavassa kierrätykseen erikoistuneessa tehtaassamme Stenlillessä, Tanskassa. PEX:n kierrätys Ruotsin, Tanskan ja Saksan tuotantolaitoksissa on merkittävä askel pyrkimyksessämme pienentää hiilijalanjälkeämme ja varmistaa kestävän kehityksen mukaisuus kaapelituotevalikoimassamme", kertoo Alexander Kara, NKT:n hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.
Viime vuosien aikana NKT on onnistunut teollistamaan PEX:n kierrätysprosessin tiiviissä yhteistyössä AXJO Plastic yrityksen kanssa, joka nyt tuottaa vankkarakenteisia kaapelikeloja kierrätetystä PEX-materiaalista. Kierrätyksen tarjoamat edut ovat selkeitä. Materiaalikustannukset vähenevät huomattavasti verrattuna uuden raaka-aineen hankintaan, ja arviolta kaksi tonnia hiilidioksidia säästetään jokaista kierrätettyä PEX-tonnia kohden.

PEX kestävässä kehityksessä

NKT yritykselle PEX:n mekaaninen kierrätys on aloite, jonka tarkoituksena on edistää kestäviä ratkaisuja kaapeliteollisuudessa. Koska PEX-eriste muodostaa usein olennaisen osan NKT:n kaapeleista, yrityksellä on tiiviit yhteistyösuhteet materiaalin toimittaja Borealiksen kanssa PEX-materiaaliin käytön kestävien ratkaisujen tutkimuksessa ja kehittämisessä kaapeliteollisuudelle. 
"Voimallisempi keskittyminen kestävyyteen toimitusketjussamme on luonnollinen askel pyrkimyksessämme pienentää kaapeliemme kokonaishiilijalanjälkeä. Koska PEX on tärkeä materiaali suurjännitekaapeleissamme, olen erittäin tyytyväinen, että yhteistyömme tärkeimmän toimittajamme Borealiksen kanssa on kehittynyt tiiviimmäksi PEX-ratkaisujen kestävyyden edistämisessä", toteaa Alexander Kara.
Materiaalin kierrätyksen rinnalla NKT käyttää kaikissa suurjännitekaapelitehtaissaan 100 % uusiutuvaa sähköä pienentääkseen kaapelituotteidensa hiilijalanjälkeä.

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...