Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.

NKT saattaa päätökseen suurjännitevoimalinjan uusimisen Tanskan ja Ruotsin välillä

14.10.2020

Tanskan ja Ruotsin välisen energiansiirron suurjännitekaapelit on korvattu menestykkäästi NKT:n valmistamilla 400 kV:n XLPE HVAC -kaapeleilla.

Öresund Connection 2020 HVAC XLPE Offshore
Vuodesta 1915 lähtien Ruotsin ja Tanskan sähköverkot on yhdistetty voimakaapelilla, joka mahdollistaa naapurimaiden välisen energiansiirron. NKT on juuri vaihtanut neljä vuonna 1973 asennettua suurjännitekaapelia neljään uuteen 400 kV XLPE HVAC -kaapeliin. NKT toteutti projektin onnistuneesti tiukan aikataulun puitteissa, ja historiallisen voimalinjan uudet kaapelit ovat nyt täysin toiminnassa.
- Yhdysjohdot ovat välttämättömiä kaapeleiden infrastruktuurissa, jotta varmistetaan Euroopassa tuotetun uusiintuvan energian lisääntyvän määrän tehokas integrointi. Olemme tyytyväisiä Öresundin kautta kulkevien kaapeleiden uusimiseen, sillä niillä on tärkeä rooli kummankin maan sähkönsiirron turvallisuuden säilyttämisessä ja eurooppalaisten sähköverkkojen yhdistämisessä, sanoo johtava varapuheenjohtaja Claes Westerlind, ruotsalaisen NKT-suurjännitetehtaan johtaja Karlskronassa.
Öresundin kautta kulkevan voimalinjan omistaja on ruotsalainen sähköverkko-operaattori Svenska Kraftnät, joka antoi projektin toimeksiannon NKT:lle ja Boskalis-yritykselle. Kaksi yritystä vaihtoivat yhteistyössä alkuperäiset öljykaapelit neljään uuteen 400 kV:n XLPE HVAC -kaapeliin tiiviissä yhteistyössä Svenska Kraftnätin ja tanskalaisen Energinet-operaattorin kanssa. Uudet kaapelit valmistettiin yrityksen suurjännitevirtakaapeleita valmistavassa tehtaassa Karlskronassa, joka käyttää 100-prosenttisesti vihreää sähköä.
Vuonna 1973 asennetut virtakaapelit olivat maailman ensimmäiset tämän jännitetason matalapaineiset, avomerelle asennetut öljykaapelit. Niiden valmistaja oli ASEA-yrityksen sisällä toiminut kaapeliosasto – yksikkö on nykyisin osa NKT-yhtiötä. Yhteistyössä Boskalis-yhtiön kanssa NKT poisti vanhat, kierrätykseen toimitetut kaapelit, ennen kuin uudet kaapelit asennettiin samaan paikkaan ja liitettiin rannan syöttöasemille Ruotsin ja Tanskan rannikolla.
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...