Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.

NKT saavuttanut tärkeän virstanpylvään kaapeleiden kierrätyksessä

21.10.2021

NKT on ensimmäisenä kaapelivalmistajana onnistunut uudelleenkäyttämään kaiken materiaalin suur- ja keskijännitekaapeliromusta. Tämä on läpimurto yhtiön matkalla kohti nollajätettä.

Image of recycling cable drum
NKT on ensimmäisenä kaapelivalmistajana onnistunut uudelleenkäyttämään kaiken materiaalin suur- ja keskijännitekaapeliromusta. Tämä on läpimurto yhtiön matkalla kohti nollajätettä.
Kaapeliromun kierrätys on tärkeä askel kaapeliteollisuuden ympäristövaikutusten pienentämisessä. NKT on luomassa uutta suoritustasoa ja antaa kaapeliromulle uuden elämän uusissa tuotteissa. Yhteistyössä norjalaisen kierrätysyrityksen KMT AS:n kanssa NKT:n kaapelituotannon romu muutetaan kukkaruukuiksi, kaapelikeloiksi ja rakennustarvikkeiksi.
Olemme ottaneet merkittävän askeleen ympäristövaikutusten vähentämisessä kehittämällä prosessin, joka mahdollistaa 100% romun uudelleenkäyttämisen. Tämä on tulosta pitkäaikaisesta sitoutumisesta kierrätyksen ja jätteenkäsittelyn kehittämiseen sekä kaapeleidemme hiilijalanjäljen pienentämiseen, toteaa Anders Jensen, EVP, CTO, NKT.
Avoimen ja suljetun silmukan kierrätys on prosessi, jossa jäte kerätään, kierrätetään ja luodaan jotain uutta. Lopulta jäte kiertää täyden silmukan, ilman haitallista vaikutusta ympäristölle.
Uraa uurtava saavutus
2021 NKT luopui omasta kierrätyskeskuksesta ja se siirtyi KMT:lle ja aloitti kumppanuuden viedäkseen kaapeliromun kierrätyksen seuraavalle tasolle ratkaisemalla sekalaisen 30 jakeesta koostuvan, vaikeasti kierrätettävän jätteen haasteen.
Tämä on uraa uurtava saavutus vihreämmän maailman yhdistämisessä ympäristöystävällisillä prosesseilla. Löytämällä ratkaisun sekalaisen kaapelijätteemme täydelliseksi kierrättämiseksi, olemme osoittaneet että metallit ja kaapelin muovit voidaan uudelleenkäyttää toisissa teollisissa sovelluksissa.
Seuraava askel NKT:lle on lisätä kierrätyksen volyymeita, kunnes kaikki tuotannossa syntyvä jäte menee sisäiseen tai ulkoiseen kierrätykseen. NKT:n tavoitteena on nollajäte ja pyrimme pitämään kaikki tuotteet ja materiaalit käytössä mahdollisimman pitkään, uudelleenkäyttämällä tai kierrättämällä mahdollisimman suuren osan tuotannon materiaaleista.
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • 01_Copper Mark_logo_RGB_Primary.png
Loading...