Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.

NKT toimittaa suurjännitekaapeleita Viking Link -yhdyskaapeliprojektiin

23.7.2019

NKT on saanut noin 90 miljoonan euron (noin 670 miljoonaa Tanskan kruunua) arvoisen sopimuksen Viking Link -projektin omistajilta Energinetiltä ja National Gridiltä. Sopimus käsittää noin 150 km 525 kV:n MI DC -suurjännitemaakaapeleita Viking Link -yhdyskaapeliprojektiin, jolla yhdistetään Tanskan ja Ison-Britannian sähkönsiirtoverkot.

SBTi sustainability graphics
NKT:n toimittama kaapelijärjestelmä, johon ei kuulu yhdyskuntarakenteita, on noin 75 km:n pituinen liitäntäosuus Tanskan rannikolta Etelä-Jyllannissa sijaitsevaan Revsingin sähkökeskukseen. 
Sopimuksen arvo on noin 90 miljoonaa euroa ja vastaa noin 75 miljoonaa euroa (noin 560 miljoonaa Tanskan kruunua) metallien standardihinnoissa. Se edellyttää vielä hankinnan ja sopimuksen vahvistamista, jonka odotetaan tapahtuvan vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä. 
NKT:n väliaikainen toimitusjohtaja Roland M. Andersen sanoi seuraavasti: 
"Olen iloinen NKT:n valinnasta Viking Linkin sähkökaapeleiden toimittajaksi, sillä projektilla on keskeinen merkitys Pohjois-Euroopan siirtymisessä kohti uusiutuvien energialähteiden käyttämistä. Valintamme osoittaa, että Energinet ja National Grid arvostavat yrityksemme teknistä osaamista myös kasvavalla todella suurten jännitteiden yhdyskaapelisegmentillä."
NKT:n sähkökaapelit valmistetaan Karlskronassa, Ruotsissa, ja tuotanto alkaa odotusten mukaan vuonna 2020. Sopimuksen saaminen ei vaikuta NKT:n vuoden 2019 taloudellisiin näkymiin. 
Valmistuttuaan Viking Link muodostaa 760 km pitkän tasavirtayhdyskaapelin Etelä-Jyllannin Revsingin ja Lincolnshiressä sijaitsevan Bicker Fenin välille. Tuulivoiman tuotannon ja kysynnän tasapainottaminen maiden välillä sekä siirtoverkkojen tiiviimpi integrointi ovat tärkeitä tekijöitä energiantuotannon vihreämmälle tulevaisuudelle. Viking Linkin toteuttaminen on suuri askel kohti merkittävien uusiutuvaan energiaan perustuvien tavoitteiden saavuttamista sekä Tanskassa että Isossa-Britanniassa. Yhdyskaapelin odotetaan olevan kokonaan valmis vuonna 2023.

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • 01_Copper Mark_logo_RGB_Primary.png
Loading...