Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.

NKT toimitti suurjännitekaapelijärjestelmän 309 megawatin merituulipuistoon Belgiassa

5.10.2018

NKT on menestyksekkäästi ottanut käyttöön ”avaimet käteen” -tilauksena toimitetun 220 kV:n suurjännitekaapelijärjestelmän, joka yhdistää Rentelin 309 megawatin tuulipuiston Belgian rannikolle.

SBTi sustainability graphics
NKT:n suurjännitekaapelijärjestelmä on nyt valmis syöttämään uusiutuvaa energiaa Rentelin merituulipuistosta Belgian sähköverkkoon. Toimiessaan merituulipuisto tuottaa vihreää energiaa 300 000 kotitaloudelle, ja tukee samalla kansallista tavoitetta, jonka mukaan 13 % sähkönkulutuksesta katetaan uusiutuvalla energialla vuonna 2020. NKT:lle ”avaimet käteen” -projekti toteutettiin menestyksekkäästi Rentel NV:n kanssa tehdyn loistavan yhteistyön jälkeen.
"Olemme tyytyväisiä voidessamme tukea Belgiaa sen siirtymisessä uusiutuvaan energiaan hyödyntämällä laajaa kokemustamme ja asiantuntemustamme merituulivoiman avaimet käteen -ratkaisuista. Kun meillä on kokonaisvastuu ja työskentelemme tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme ja toimittajiemme kanssa, voimme varmistaa paremman tehokkuuden ja alhaisemmat riskit projektin rajapinnoilla. Rentelin kanssa on ollut ilo työskennellä ja tiimit molemmin puolin ovat tehneet uskomatonta työtä projektin onnistumisen eteen", sanoo Andreas Berthou, NKT:n varatoimitusjohtaja ja HV Solutionsin johtaja.
NKT on suunnitellut, valmistanut ja asentanut 40 kilometriä suulakepuristettua kolmiytimistä 220 kV:n XLPE-eristettyä suurjännitekaapelia (vaihtovirta) merenalaiseksi kaapelijärjestelmäksi projektisuunnitelman mukaisesti. Asennus saatiin päätökseen vuonna 2018, kun edistyksellinen kaapelinlaskualus NKT Victoria sai työnsä merellä päätökseen.
NKT:llä on laaja kokemus ”avaimet käteen” -suurjännitekaapelijärjestelmien (vaihto- ja tasavirta) toimituksista merituulivoimasovelluksiin. Rentel-projekti on esimerkki ”avaimet käteen” -ratkaisujen eduista, joiden ansiosta asiakkailla on mahdollisuus saada sama yhteistyökumppani kaapelijärjestelmän koko käyttöiän ajaksi, mikä lisää projektien joustavuutta ja alentaa riskejä ja kustannuksia.

Avainfaktat: Rentelin merituulipuisto

  • Projektin sijainti: Pohjanmeri, noin 34 kilometriä Zeebruggen rannikolta Belgiasta
  • Kaapelitilaus: 220 kV:n XLPE-eristetty ”avaimet käteen” -vaihtovirtakaapelijärjestelmä 309 megawatin teholuokituksella
  • Kaapelireitin kokonaispituus: 40 km
  • Kesto: 2016-2018, kaapelijärjestelmä otettiin käyttöön kesäkuussa 2018
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...