Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.

NKT vahvistaa Norjassa paikallista sähköverkkoa korkeajännitekaapelijärjestelmillä

28.6.2018

NKT on voittanut kahden kokonaisratkaisuna toimitettavan korkeajännitekaapelijärjestelmän tilauksen, joka varmistaa sähkönsaantia ja siirtoturvallisuutta Norjan Hedmarkin ja Opplandin alueilla.

Layers of high voltage offshore cable
NKT on saanut kokonaisratkaisuna toimitettavan kahden 145 kV:n vaihtovirtakaapelijärjestelmän tilauksen Mjøsa-projektia varten Oslon pohjoispuolella sijaitsevilla Hedmarkin ja Opplandin alueilla Norjassa. Sähköverkko-operaattori Eidsiva Nett AS päivittää sähköverkkoa ja varmistaa samalla Mjøsa-järveä ympäröivän alueen sähkönsaantia ja siirtoturvallisuutta. NKT:lle norjalainen avaimet käteen -tilaus koostuu järven 35 km pitkän kaapelin suunnittelusta, rakennesuunnittelusta, valmistuksesta, asennuksesta ja käyttöönotosta.
"Meillä on runsaasti kokemusta useista vastaavista projekteista Norjassa, ja olemme hyvin mielellämme mukana Norjan sähköverkon kehittämisessä. Mjøsa-hankkeessa varmistetaan alueen siirtoturvallisuutta ja tuetaan uusiutuvan energian integrointia Norjassa", sanoo NKT:n varatoimitusjohtaja ja korkeajänniteratkaisujen vastaava johtaja Andreas Berthou. Kaapelit valmistetaan NKT:n tehtaassa Karlskronassa Ruotsissa vuoden 2018 aikana, ja hankkeen käyttöönotto on tarkoitus toteuttaa vuonna 2019. Eidsiva Nett AS:lle avaimet käteen -ratkaisu varmistaa tehokkuuden ja vähentää liittymien määrää, mikä alentaa projektin kokonaisriskejä. NKT:llä on laaja kokemus vastaavista projekteista Norjassa, ja se on parhaillaan toteuttamassa rannalta vedettävien sähkökaapelijärjestelmien tilauksia Pohjanmerellä sijaitseville öljy- ja kaasunporauslautoille Johan Sverdrupille ja Martin Lingelle. NKT on aiemmin toimittanut kaapelijärjestelmiä myös porauslautoille Goliat, Gjøa ja Troll A.   Mjøsa-projektin tilauksen arvo alittaa NKT:n tavallisen ilmoituskynnyksen, eikä se vaikuta yhtiön taloudellisiin näkymiin vuodelle 2018.

Pelle Fischer-Nielsen

External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...