Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.

Parantuneet ESG-arvosanat: NKT saa tunnustusta kestävän kehityksen mukaisista käytännöistä

30.9.2021

NKT pyrkii jatkuvasti toimimaan kestävän kehityksen mukaisesti koko yrityksessä ja sen ponnistelut on nyt palkittu huomattavasti parantuneilla ESG-arvosanoilla.

ESG_Ratings_picture$COR_COR_PIC_.jpg
NKT pyrkii jatkuvasti lisäämään kestävän kehityksen mukaista toimintaa kaikissa toimenpiteissään ja nyt kolme itsenäistä arviointiyritystä on tunnistanut yrityksen kestävään toimintaan sitoutuneet pyrkimykset ja parantanut sen ESG-arvosanoja. EcoVadis, Sustainalytics ja MSCI ESG ovat päivittäneet yrityksen toimenpiteitä koskevat arvosanansa ympäristön, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallintotavan näkökulmasta. Parempien arvosanojen myötä NKT on saanut tunnustusta siitä, että se keskittyy jatkuvasti kestävään toimintaan ja parannukset korostavat yrityksen asemaa kaapeliteollisuuden kestävän kehityksen edelläkävijänä.
- Meillä on keskeinen rooli globaalissa muutoksessa kohti uusiutuvaa energiaa, ja NKT:lle on luontevaa keskittyä vahvasti kestävään kehitykseen. Olen ylpeä siitä, että kolme ulkoista arviointiyritystä on tunnistanut kestävät käytäntömme ja kertoo kestävän kehityksen mukaisesta matkastamme. Paremmat arvosanat kuvaavat työtämme ja sitoutuneisuuttamme kestävään kehitykseen ja yhdistävät vihreämmän maailman kaapeliratkaisuihimme, kertoo Alexander Kara, NKT:n toimitusjohtaja.
Paremmat ESG-arvosanat perustuvat useisiin eri projekteihin, joilla NKT jatkuvasti pyrkii lisäämään kestävää toimintaa. Niihin sisältyvät tietojen lisääntynyt läpinäkyvyys, kestävän kehityksen mukaisten aloitteiden hyväksyttävä suorittaminen, esim. vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttö haarukkatrukeissa ja kuorma-autoissa, koko tuotannon toimiminen vihreällä sähköllä, turvallisuuden entistä voimakkaampi huomioiminen, monimuotoisuus ja osallistaminen sekä yhteistyö vastuullisten ja kestävän kehityksen mukaisten toimittajien kanssa.
Vuonna 2020 NKT sitoutui ensimmäisenä suurena kaapeliyrityksenä Science Based Target -aloitteeseen tullakseen nettoarvoiltaan nollapäästöyritykseksi viimeistään vuonna 2050 ja sitoutui samalla vähentämään hiilijalanjälkeään 5 % joka vuosi.
NKT:n uudet ESG-arvosanat  
  • EcoVadis: parantunut arvosanasta Silver arvosanaan Platinum, jolloin NKT sijoittuu ylimpään 1 %:iin kaikista arvioiduista yrityksistä ja organisaatioista
  • Sustainalytics: parantunut arvosanasta "keskisuuri" arvosanaan "matala" koskien ESG-tekijöiden mukaisia riskejä materiaalin taloudellisista vaikutuksista, mikä asettaa NKT:n sähkölaiteteollisuudessa 4 %:n prosenttipisteen kärkeen
  • MSCI EGS -arvosanat: parantunut arvosta BBB arvoon AA, mikä on MSCI-luokitusjärjestelmän toiseksi paras arvo

Pelle Fischer-Nielsen

External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...