Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.

Qaddy® ja 10 vuotta järkevämpää työnkulkua

14.12.2021

Muotoilun klassikko juhlii vuosipäiväänsä. Yli 10 vuoden ajan Qaddy on paran-tanut sähköasentajien työoloja merkittävästi vallankumouksellisen ergonomi-sen muotoilunsa ansiosta.

Herning
Vuonna 2011 NKT esitteli täysin uuden ja ainutlaatuisen kaapelikelakonseptin pienjännitekaapeleille: Qaddy-kelavaunun. NKT voitti Danish Engineering Weekly -lehden tuotepalkinnon, ja osana Qaddyn palkitsemisen perusteluja tuomarit korostivat, että ratkaisu oli intuitiivinen, yksinkertainen, helppo, luotettava, ergonominen ja laatupainotteinen. Suunnittelutyön ansiosta tuote on paljon muutakin kuin pelkkä käytännön laite.
Qaddy helpotti raskaiden kaapeleiden kuljettamista ja nostamista rakennustyömailla ja jo muutaman vuoden kuluttua Qaddystä tuli erittäin suosittu sähköurakoitsijoiden ja -asentajien keskuudessa. Myös sähkösuunnittelijat tukivat näitä pyrkimyksiä ottamalla CSR:n (yritysten yhteiskuntavastuu) huomioon hankekuvauksissa, kun he määrittelivät kaapeleita pienjänniteasennuksiin. Vuosien varrella olemme tuoneet Qaddyn markkinoille myös Ruotsissa, Norjassa, Puolassa, Suomessa ja Tšekissä.
Tuplasti työtä puolet nopeammin
Qaddy ehkäisee loukkaantumisia ja parantaa merkittävästi sähköasentajien työoloja. Kun Qaddya käytetään asennuksen aikana, myös työnkulku nopeutuu ja sujuvoituu säästäen aikaa ja rahaa. Tanskalaisen EVU:n mittaukset osoittavat, että asentajat pystyvät Qaddyä hyödyntämällä tekemään kaksi kertaa enemmän työtä jopa puolet nopeammin.
Qaddy kehitettiin yhteistyössä sähköasentajien sekä fysioterapeuttien ja toimintaterapeuttien kanssa. Välittömänä tavoitteena oli luoda järjestelmä, joka poistaisi asennustyöstä raskaat nostot ja vaikeasti käsiteltävät puiset kaapelikelat. Qaddy suojelee erityisesti selkää, sillä enää ei tarvitse olla kehonrakentaja siirtääkseen kaapelikeloja.
Herning
Qaddy project building of new hospital
Herning
Qaddy Usage
Ainutlaatuinen Qaddyn pantti- ja palautusjärjestelmä
Qaddy on ollut olennainen osa NKT:n kierrätysstrategiaa, ja sillä on alusta alkaen ollut pantti- ja palautusjärjestelmä, jolla varmistetaan, että kaikki kelat voidaan käyt-tää uudelleen tai kierrättää.  Kierrätysprosessi optimoitiin, kun NKT siirtyi manuaalisesta puhdistuksesta auto-maattiseen robottipesujärjestelmään. Kun asiakas ostaa Qaddyn, hän maksaa ta-kuumaksun, joka palautetaan, kun Qaddy palautetaan tukkukauppiaalle. Käytetyt Qaddyt kerätään sitten talteen ja palautetaan robottipesulaan NKT:n toimipistee-seen Asnæsiin Tanskaan.
Asnæsiin saapuu joka viikko rekka-autoja, joissa on käytettyjä Qaddyjä Euroopan tukkukauppiailta. Lisäksi hankitaan uusia Qaddyjä, jotta niitä on jatkuvasti varas-tossa. Jokaisella Qaddylla on oma yksilöllinen numeronsa, ja ne on varustettu myös viivakoodilla, jotta ne voidaan aina jäljittää. NKT puhdistaa ja korjaa palaute-tut kelavaunut ja varustaa ne uusilla kaapeleilla jälleen käyttövalmiiksi. Noin 95 pro-senttia kaikista
Qaddyistä kierrätetään
Qaddy on merkittävin parannus kaapelikeloihin yli 100 vuoteen. Kun näkee tuotteen ja ratkaisun, on yllättävää, että on kestänyt niinkin kauan saada aikaan näin ainutlaatuinen tuote. NKT on kuitenkin halunnut panostaa älykkääseen pakkaukseen ja miettinyt tarkkaan, miten työympäristöä ja asentajien turvallisuutta voidaan parantaa. NKT painottaa tuotteissaan korkeaa turvallisuustasoa, vastuulli-suutta ja ympäristötietoisuutta, jotta se voi varmistaa korkeatasoisen yhteiskunta-vastuun toteutumisen.  

I use Qaddy® as often as I can.

— Kim Lundberg Andersen, electrician, Multi-Tech

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...