Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.
Recycling plant

Kierrätys

Matka kohti nollajätettä

Toisen elämän antaminen sähkökaapelien romulle

NKT:n kierrätysprosessi on avainasemassa pyrkiessämme pienentämään ympäristöjalanjälkeämme. Olemme vuosien varrella vähentäneet kaatopaikalle päätyvien materiaalien määrää tasaisesti ja saavuttaneet merkittäviä tuloksia matkalla kohti kaatopaikkakäsittelyn lopettamista. Ihmiset vähentävät koko organisaatiossamme kaatopaikkojen käyttöä. Materiaalien tehokas hyödyntäminen on ollut pitkäaikainen painopistealue, joka mahdollistaa materiaalien korkean hyötykäytön.
Jätehuoltostrategiassa määritellään kolme keskeistä pääperiaatetta:
  1. Edistetään materiaalien ja materiaalien käytön kiertokulkua
  2. Ei kompromisseja kaatopaikkojen ja polttamisen suhteen.
  3. Jätehuollon 5R-periaatteen sisällyttäminen NKT:n kaikkeen jätteisiin liittyvään toimintaan.Periaatteet ovat refuse = haitallisten materiaalien torjuminen, reduce = materiaalien vähentäminen, reuse = materiaalien uudelleenkäyttö, repurpose = käyttö uudessa tarkoituksessa ja recycle = kierrätys.
Katso lisätietoja jäte- ja kierrätysohjelmistamme kestävän kehityksen raportista.
Image of city energy

Ekologinen suunnittelu ja innovointi

Uuden teknologian tarve on keskeistä vähähiilisen tulevaisuuden kannalta. Sähköverkot laajenevat jatkuvasti koko maailmassa kaupungistumisen, hajauttamisen ja uusiutuvista energialähteistä tuotetun sähkön kasvavan kysynnän kaltaisten megatrendien johdosta.
Voimakaapeliteollisuuden teknologiajohtajana kehitämme jatkuvasti uusia teknologioita, jotka mahdollistavat ympäristöystävällisiin materiaaleihin perustuvan tehokkaamman, luotettavamman ja kestävämmän sähkönsiirron.    

Materiaalien kehittäminen

Ympäristövaikutukset ja hiilijalanjälki ovat keskeisiä tekijöitä kehittäessämme uusia tuotteita ja ratkaisuja. Keskeistä tässä kehityksessä on suunnitella kestäviä valmistusprosesseja, tehokasta materiaalinkäyttöä, tuotteille pitkä käyttöikä sekä käytöstäpoisto- ja kierrätysmahdollisuuksia.
Tutkimme, kehitämme ja testaamme jatkuvasti uusia materiaaleja keskittyen aina tuotteidemme ja ratkaisujemme ympäristövaikutusten minimointiin. Vuonna 2020 kehitimme onnistuneesti ensimmäisenä yrityksenä sähkökaapeliteollisuudessa ristisilloitetun polyeteenin (XLPE) mekaanisen kierrätyksen. Tuotannosta peräisin olevat kierrätysmateriaalit saavat uuden elämän uusissa sovelluksissa ja tuotteissa, kuten kukkaruukuissa, kaapelirummuissa ja rakennusmateriaaleissa.

INNOVAATIO

Suprajohtava teknologia

Suprajohtavilla sähkökaapeleilla on suuret mahdollisuudet vihreässä siirtymässä
Lue lehdistötiedote
Superconductor superlink

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...