Yhteystiedot
Katso oman alueesi NKT:n yhteyshenkilöt tästä.

Ilmastotoimet

Pyrimme jatkuvasti vähentämään hiilidioksidipäästöjämme kaikissa kolmessa luokassa (Scope 1, 2 ja 3).  Tavoitteemme on vähentää Scope 1 ja 2 päästöistä 90 % vuoteen 2030 mennessä vuoteen 2019 verrattuna. Panostamme kolmeen pääpilariin: nollapäästöiset toiminnot (Scope 1 ja 2), energiatehokkuus (Scope 1 ja 2) ja arvoketjun hiilidioksidipäästöjen vähentäminen (Scope 3).
Ilmastotoimemme tuottavat tulosta, sillä vuoden 2023 Scope 1- ja 2 -tasot pysyivät alhaisina verrattuna vuoteen 2022, vaikka tuotantomäärämme kasvoi merkittävästi. Näin saavutimme 77 prosentin kokonaisvähennyksen vuodesta 2019. Nyt matka jatkuu.

Science Based Target -aloitteen hyväksymä tavoite. 

SBT-aloite on luokitellut Scope 1 ja 2 -tavoitteemme 1,5 ° C kehityspolun mukaisiksi: 
  • NKT Cables Group A/S sitoutuu vähentämään todellisia Scope 1 ja 2 -kasvihuonekaasupäästöjä 90 %:lla vuoteen 2030 mennessä, vertailuvuotena 2019.* 
  • NKT Cables Group A/S sitoutuu lisäämään uusiutuvan sähkön aktiivista vuotuista hankintaa vuoden 2019 18 %:sta siten, että osuus on 100 % vuoteen 2023 mennessä, ja jatkamaan 100 % uusiutuvan sähkön aktiivista vuotuista hankintaa vuoteen 2030. 
  • NKT Cables Group A/S sitoutuu vähentämään ostettujen tavaroiden ja palveluiden sekä myytyjen tuotteiden käytön todellisia Scope 3 -kasvihuonekaasupäästöjä 27,5 % vuoteen 2030 mennessä vuoden 2019 tasosta. 
*Tavoiteraja sisältää maaperäiset päästöt ja poistumat bioenergian raaka-aineista. 

Vähähiilisten sähkökaapeleiden tuotanto

Vuonna 2021 kaikki tehtaamme ovat siirtyneet käyttämään uusiutuvaa sähköä, tämä on vähentänyt merkittävästi Scope 2 -päästöjä. Tällä vihreällä toimenpiteellä on ollut keskeinen rooli CO2e-päästöjen merkittävässä vähentämisessä viime vuosina. Vuonna 2022 olemme laajentaneet siirtymää niin, että nyt myös useimmat toimistomme käyttävät 100 % uusiutuvaa sähköä.
Energiantoimitusten muutos dokumentoidaan EU:n alkuperätakuilla, jotka ovat markkinapohjaisia auditoinnin varmentamia välineitä. Takuut todentavat, että sähkönkulutuksemme perustuu uusiutuvaan energiaan sähkökaapelien tuotannossa Saksassa, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Puolassa ja Tšekissä.
House in forest at lake

Arvoketjun hiilidioksidipäästöjen vähentäminen

Tärkeä osa matkallamme kohti nollapäästöjä on kaapeleissamme ja tarvikkeissamme käytettävien materiaalien hiilidioksidipäästöjen vähentäminen. Ne muodostavat merkittävän osan yrityksen hiilijalanjäljestä.
Hiilidioksidipäästöjen vähentämisprosessin edistämiseksi toteutamme tärkeimpien toimittajiemme kanssa pitkäaikaista toimittajien sitouttamisohjelmaa kestävän toimitusketjun rakentamiseksi.
Katso lisätietoja toimittajien sitouttamisohjelmastamme kestävän kehityksen raportista.

Ruotsalaisesta kaivoksesta peräisin olevan vähähiilisen kuparin käyttäminen HVDC-kaapeleiden tuotannossa

Electrical car charging station

Sähköajoneuvot ja vaihtoehtoiset polttoaineet

Paikallaan olevien ja muiden kuin paikallaan olevien laitteiden polttoaineet muodostavat merkittävän osan hiilidioksidipäästöistämme. Polttoaineen kulutuksen vähentäminen onkin keskeistä ympäristövaikutustemme vähentämisessä.
Muutamme prosesseja ja koneita niin, että ne toimivat uusiutuvalla sähköllä tai fossiilivapaalla polttoaineella. Yrityksemme ajoneuvojen vaihtaminen sähkö-/hybridiajoneuvoihin on aloitettu, ja tämän muutoksen tukemiseksi useisiin toimipisteisiin on asennettu sähkölatureita. Olemme aloittaneet asteittaisen siirtymisen sähköautoihin vuonna 2021 ja pyrimme täysin sähkökäyttöiseen autokantaan vuoteen 2025 mennessä.
Karlskronassa Ruotsissa sijaitsevalla suurjännitekaapelitehtaalla suurin osa trukeista toimii sähköllä tai biopolttoaineella. Siirtyminen pois fossiilisista polttoaineista on vähentänyt sisäisen logistiikan CO2e-päästöjä 80 % vuoteen 2020 verrattuna. Karlskronan tehtaalta saadut onnistuneet kokemukset vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttöönotosta tehostavat nyt sisäistä logistiikkaa koko yrityksessä. Tavoitteenamme on, että vuoteen 2027 mennessä käytämme ainoastaan fossiilivapaita polttoaineita maalla käytettävissä ajoneuvoissamme.

Vihreät kuljetusvälineet logistiikan käyttöön suurjännitekaapelitehtaalla Karlskronassa, Ruotsissa.

NKT Uutiskirje

Haluatko pysyä ajan tasalla? Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi säännöllisiä uutisia trendeistä, tuotteista ja tapahtumista.

Seuraa meitä

Oikeudenmukainen, kestävä - ja vastuullinen
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...